Zomer!

Het is weer heerlijk vertoeven op het strand van Vlieland, want zelfs het weer is in de zomerstemming! Op Stal zijn er weer een hoop nieuwtjes. Zo zijn er twee veulens geboren, Snót heeft een merrieveulen gekregen met de mooie naam Ást. Dit betekent liefde in het IJslands. Kibba kreeg een mooi hengstveulen met de naam Skipstjóri, afgekort Skippy. Deze naam betekent schipper. Beide veulens hebben dezelfde vader, dat zou je al kunnen vermoeden door het mooie kleurtje wat ze beide hebben geërfd. Vader van de veulens is Geysir frá Skoti.
Onze trouwe wandelpony Emma is sinds dit jaar echt met pensioen. Met haar 28 lentes heeft ze dat wel verdiend. Emma heeft vele kinderharten gestolen en kreeg menig tekening opgestuurd. Bedankt lieve Emma!
Op Stal is het seizoen langzaamaan begonnen. De ritten zijn volop bezig en we genieten allemaal van de Vlielandse natuur. Nu de schoolvakanties hun intrede doen is het verstandig om tijdig te reserveren. Dit kan voor ritten op langere termijn via de email (staledda@gmail.com), maar bellen is altijd sneller (0562-451128)!
Naast onze Facebookpagina zijn wij sinds kort ook te vinden via Instagram! Volg ons via @staledda en post vooral ook al je leuke foto’s met #staledda. Wij zijn heel benieuwd!

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_0963

Zomervoorbereidingen

Het is weer lente! De paarden zijn terug gekomen uit de begrazing of van hun winteronderkomen aan de wal en worden klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Er zijn wat veranderingen in ons paardenbestand, zoals de volgers op Facebook al hebben kunnen zien. Snudra is een dappere 6-jarige merrie met een fijn te rijden tölt en een lief karakter, maar is vooral een bijzonder vrolijk paard. Moos is onze nieuwe eye-catcher. Met haar lange manen en haar muisgrijsbonte looks zal ze vele harten gaan veroveren. Deze vlam is net 7 jaar en heeft een eindeloze tölt. Schimmel Limra was vorig jaar al te bewonderen op stal en zal deze zomer volledig ingezet worden.
Naast deze nieuwe aanwinsten hebben we ook afscheid genomen van enkele paarden. Een daarvan is favoriet Yggur. Na de zomer vertrekt hij naar Duitsland. Wij wensen Lara heel veel plezier met hem.
De mensen die al langer op Vlieland komen kennen oud gediende Tvistur vast nog wel. Hij was altijd nog te bewonderen in de paddock en liep af en toe mee als begeleiding, maar sinds kort werkt hij aan de wal met mindervaliden. Dit ‘werk’ doet hij met veel plezier en is hem op het lijf geschreven.
Niet alleen het paardenbestand is veranderd, ook op stal is er flink wat werk verzet. Omdat de scholen op Vlieland een nieuw onderkomen gekregen hebben, bleven er fietsenstallingen en schuttingen over. Die hebben een prachtig plekje gekregen bij ons op stal en in de paddocks. De fietsenstallingen worden nu gebruikt in de paddocks als schuilstal met handige slowfeeders er in. Wij, maar vooral ook de paarden, zijn er erg blij mee.

Begin mei vindt ons jaarlijkse ponykamp plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang om er weer een fantastische week van te maken. De voorpret belooft een hoop goeds.

23 april, 21 mei, 4 juni, 18 juni en 2 juli staan er nog Posthuysritten gepland. Voor wie een prachtige 4 uur durende rit over de heide en het strand wil ervaren: bel of e-mail snel om te reserveren!

___________________________________________________________________________________________________________________________________

27 augustus 2015

Op pad met de GoPro! 

Het einde van de zomer heeft zijn intrede gedaan, de scholen in noord en midden zijn alweer begonnen en ook zuid sluit zijn vakantie bijna af. Dat betekent voor ons dat er rustigere tijden aanbreken. Vele mensen hebben deze zomer weer genoten van mooie ritten door de natuur van Vlieland. Mocht je nu niet in de gelegenheid geweest zijn naar Vlieland te komen, kijk dan even naar dit filmpje. Een van onze medewerkers is met een GoPro op haar cap gaan rijden! Kijk en geniet!

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

11817275_925364970862830_6981478141316868736_n29 juli 2015

Zomer op Vlieland!

Het zomerseizoen is alweer in volle gang, maar toch willen we nog even terugblikken op het gezellige ponykamp in de meivakantie. We hebben weer een leuke week gehad met brave paarden en enthousiaste kinderen. Zij hebben ervoor gezorgd dat de paarden weer goed warm zijn gelopen voor het naderende zomerseizoen.

In het voorjaar zijn er veel Lange Paal en Posthuys ritten gereden. Ook in het najaar zijn er weer van deze ritten gepland, dus wilt u ook genieten voor zo’n rit die 3 of 4 uur duurt? Stuur dan even een mail naar staledda@gmail.com en reserveer!

Sinds kort hebben we op stal naast de dierenwinkel Petzo, ook een aantal paard en IJslander gerelateerde spullen te koop. Zoals mooie jodphur rijbroeken en leuke tölta shirts en truien, maar ook halsters, poetskoffers en Stal Edda kleding.

Voordat de zomer voorbij is, zien we jullie graag op stal verschijnen!

___________________________________________________________________________________________________________________________________

IMG-20150328-WA00031 april 2015

 Voorjaarskriebels

Na een lange en donkere winter is het voorjaar weer aangebroken. De paarden hebben genoten van hun vakantie en hun nieuwe wei. Deze winter vierden de paarden hun vakantie niet in de Kwelder, nabij het Posthuys, maar in het duingebied naast stal. Voor zowel de paarden, als voor ons, was dit een luxe. De paarden hebben nieuwe plekjes en sappige grassprietjes ontdekt en wij hoefden niet meer elke dag de lange Postweg af om te kijken hoe het met de paarden ging. Een win-win situatie noemen we dat.

Het voorjaar is begonnen en de tijd van de Lange Paal- en Posthuysritten is weer aangebroken. Kijk in de agenda op de website voor de data een stuur een mailtje naar staledda@gmail.com om een plekje te bemachtigen. Ook kijken we al enorm uit naar het ponykamp in de meivakantie, de voorbereidingen (lees: voorpret) zijn al in volle gang.

Graag willen we jullie via deze weg voorstellen aan de heren op de foto. De vos (links) is Isak, voor sommigen beter bekend als Sjaakie. Isak heeft al vaker een zomer op Vlieland gestaan en vrolijk meegelopen als begeleidings- en rittenpaard. Ook deze zomer zal hij weer zijn beste beentje voorzetten, daar twijfelen wij niet aan. Bij dit bezoek aan Vlieland heeft Isak zijn vriend Thor meegenomen. Welke rol Thor gaat vervullen binnen het team van Stal Edda gaan we dit voorjaar uitzoeken, we houden jullie op de hoogte. Dan wat minder leuk nieuws voor de vele Ársol fans, jullie hebben het misschien al wel gelezen op onze Facebook pagina, Ársol is verkocht. Na vele jaren fantastisch werk voor Stal Edda, verdient ze een eigen baasje. Deze heeft ze dubbel en dwars gevonden en we wensen Beau en Ársol heel veel geluk!