img_4076

LET OP: Wij rijden alleen met half-gevorderden en gevorderden! Benieuwd wanneer je onder half-gevorderd valt? Neem dan contact met ons op. 

Stal Edda organiseert buitenritten door de duinen, het bos en over het strand van Vlieland. Deze ritten worden begeleid door een van onze ervaren medewerkers. We rijden met groepen tot maximaal 6 personen.

Hoogseizoen

Gevorderden rit14442827_978572235620320_1688429330_n

Voor de gevorderde ruiter (maximaal gewicht 90 kg, minimale leeftijd 10 jaar) is er naast het maken van ritten door bos en duin, ook de mogelijkheid het Vlielandse strand vanaf de rug van een IJslander te beleven. We maken ritten variërend van 1, 1½ of 2 uur. Bij deze ritten rijden we zowel door bos en duin, als over het strand van Vlieland.

We rijden onze ritten op vaste tijden. In de ochtend om 10:00 uur en in de middag om 14:00 uur. Wanneer deze ritten vol geboekt zijn, rijden we in de avond een extra rit om 19:15 uur. Het tij bepaalt wanneer we over het strand of door bos en duin rijden, omdat we alleen met laag water het strand op gaan.Wanneer u in een van onze ritten mee rijdt, wordt u gevraagd een half uur van te voren aanwezig te zijn. Dan worden de paarden verdeeld en kunt u uw eigen paard poetsen.

In het hoogseizoen en in de schoolvakanties is het raadzaam tijdig te reserveren. Als u zeker wilt zijn van een plaats in een van onze ritten, raden we u aan om 1 á 2 weken van te voren te reserveren.

Voor- en naseizoen

Buitenritten

Ook in het voor- en naseizoen worden er enkele ritten gereden. Deze ritten worden gereden met groepen van minimaal 4 personen.

Lange Paalrit

Deze drie uur durende rit gaat via de prachtige heide en het strand van Vlieland tot camping Lange Paal, halverwege het eiland. Deze rit is alleen voor gevorderde ruiters en rijden we met groepen vanaf 4 personen.

Posthuysrit

De zogenaamde Posthuysrit leidt de ruiters langs de mooiste plekjes van Vlieland, naar de andere kant van het eiland, waar zich het Posthuys bevindt. Tijdens deze vier uur durende rit wordt er na twee uur gepauzeerd om bij het Posthuys te lunchen (lunch niet inbegrepen). Deze rit is alleen voor gevorderde ruiters en rijden we met groepen vanaf 4 personen.

Overig

Privé ritten

Stal Edda biedt, aan mensen met een beperking, de mogelijkheid om privé te rijden onder begeleiding. Dit is zeer beperkt mogelijk en hiervoor moet tijdig een afspraak gemaakt worden.

 

Voor alle ritten dient vooraf tijdig gereserveerd te worden. U kunt telefonisch reserveren op het nummer 06-22500476  tussen 9:00u en 17:00u of mailen naar staledda@gmail.com. Wanneer u binnen 48 uur een rit wilt rijden, vragen we u langs te komen of telefonisch te reserveren.